KAKO PROMOVISATI AFFILIATE OFFERE NA GOOGLE OGLASIMA?

KAKO PROMOVISATI AFFILIATE OFFERE NA GOOGLE OGLASIMA?

Mi nastavljamo i dalje dijeliti s vama iskustva naših partnera, kako bismo pokazali da se s našom mrežom možete napraviti dobru zarada. Danas ćemo vam objasniti neobičnu priču. Zašto je ona neobična? Zato što nisu u pitanju push-oglasi, ni Fejsbuk. Naš affiliate je zaradio na oglašavanju na Google-u!

Želite li znati kako to učiniti? Dajmo riječ našem timu affiliate stručnjaka.

CPA network: AdCombo

Offer: Motion Free

GEO: NL, BE

Traffic Source: Google Ads

Ad Spend: $3277

Prihod: $7712

Profit: $4435

Sredinom jula (srpnja), moj tim i ja pronašli smo šemu kupovine Google prometa i brzu registraciju Google Ads naloga. Tako da smo mi, bez razmišljanja, počeli testirati različite ponude u Europi i Aziji. Jedna od affiliate mreža koje smo probali bio je AdCombo.
Kontaktirali smo menadžera, otkrili kakva ponudu vrijedi probati i počeli testiranje. Neke ponude su radile prilično dobro, a jedna od njih je Motion Free u NL, BE.

Za veći dio smo testirali ContextMedia i gotovo da nismo koristili Search Ads. To je bilo vrijeme kada je bilo moguće koristiti tekstualne oglase (bez slika) i lako proći moderiranje Google-bota.

Audience: muškarci i žene 45+

Uređaji: Mobilni telefoni i tableti

Napravili smo oko 5 grupa oglasa u kampanji, svaka s različitim kewords. Tako da smo koristili 2 ključne riječi i 1-2 oglasa u svakoj grupi.

Neke od ključnih riječi koje smo koristili su: bol u koljenu, osteohodroza (ili OCD), masaža itd.

Kroz neko vrijeme smo optimizirali svoje kampanje i smanjili raspon uzrasta, demografiju i ključne riječi. Zatim sam dodali nekoliko reklamnih spotova – neke web-stranice i aplikacije su imali vrlo zanimljive rezultate.

Na kraju smo došli do najpovoljnijih kriterijuma za ciljanu publiku: muškarci, 55+. Usput, ostavili smo i životnu dob “unknown” – gdje je takođe bio dobar ROI.

Što se tiče oglasa – koristili smo samo tekstualne i pokušali smo smanjiti korištenje zabranjenih riječi. Usluga prevođenja mi je pomogao napraviti tekstualnu verziju. I to je glavni razlog zašto Google nije blokirao moji račun odmah.
Imali smo 4 Google računa, koji su uspješno prošli moderiranje i imali mogućnost da se oglasi prikazuju. Sa drugih Google računa koji smo kreirali bili smo blokirani od strane Google. Stoga smo odlučili ne komplicirati situaciju i ostavio sve kako je. Moj najbolji Googlei račun je potrošio više od $ 1100!

Obratite pozornost na budžet. Čak i ako je račun blokiran, budžet i dalje raste. To se događa zbog automatskih pravila. Koristio sam ih podići svoj dnevni budžet, 13% svaki dan. Nismo to radili samostalno – to može dovesti do zamrzavanja računa. Dakle, povećavali smo svoj dnevni budžet i mogli kupiti više prometa – lako-kao-keks.

Kada je kampanja uspješno krenula, AdCombo nam je povećao isplatu do $ 23,5- lijep bonus, s obzirom da stopa odobrenih lead-ova za ovaj offer iznosi 67%.

Dakle, što možemo reći?

Nije bilo potrebno tako mnogo truda za ovu kampanju – provjeravali smo kampanju ujutro, kada je trebalo nešto ispraviti. Automatizacija je odigrala ključnu ulogu u profitu. Mislimo na povećanje broja Google računa i dnevnog budžeta.

Pronaći najjeftiniju publiku po životnoj dobi, geo i tako dalje – to je ono što donosi profit. Ako ste tek počeli kupovati traffic, obratite pažnju na kriterije koji mogu smanjiti cijenu klika. Dakle, troškovi reklame postaju niži, a vi ste ostvarili više profita.

Una AdCombo
una@adcombo.com

Affiliate Manager at AdCombo

No Comments

Post A Comment