Kako parkirati domen u AdCombo sistemu

Kako parkirati domen u AdCombo sistemu

  1. Šta znači parkirati domen i zašto je to bitno

Glavni razlog zašto treba da parkirate domen je mogućnost da će vaše reklame/linkovi biti blokirani na različitim web stranicima ili društvenim mrežama kada koristite link za redirekciju koji se generiše po default-u. Da li će link biti blokiran ili ne, zavisi od reputacije domena koji je sastavni deo linka, kao i pravila i restrikcija platformi za promociju, koje planirate da koristite. Dodatno, što je duži vaš link, to je njegova atraktivnost za posetioce manja, u slučaju kada koristite dugačke linkove koji nemaju puno veze sa proizvodom koji promovišete. To je jedan od razloga što će parkiranje domena verovatno doneti više profita, posebno ukoliko se koristi naziv domena relevantan za proizvod koji se promoviše.

Parkiranje domena u CPA mreži znači dodeljivanje domenu DNS vrednosti CPA mreže. Parkiranje domena omogućava da kreirate linkove za redirekciju na bazi vašeg domena umesto da koristite domen koji po defaultu koriste svi korisnici CPA mreže. I ako parkirate domen za tip prelander, imaćete mogućnosti da dobijete detaljnu statistiku u CPA mreži.

  1. Koji tipovi parkiranja domena postoje?

Moguće je parkirati domen na dva načina: kao gate ili kao prelanding domen. Gate domen je osnovno parkiranje, sve redirekcije i sav traffic (promet/saobraćaj) će ići preko ovog domena. Ako parkirate domen kao gate, bićete u mogućnosti da redirektujete više offera u isto vreme. Sa gate domenom, vaš link će kao svoj sastavni deo imati naziv vašeg domena.

Ako budete koristili parkiranje domena tipa prelanding, sav promet će biti generisan sa vašeg domena, umesto sa domena mreže. Ovo povećava sigurnost da vaš promet/saobraćaj neće biti blokiran zbog aktivnosti drugih korisnika CPA mreže, što je čest slučaj kada se koristi link sa javnim domenom CPA mreže.

NAPOMENA: da biste identifikovali tip parkiranja domena u AdCombo, važno je dodati relevantne parametre za CNAME u DNS podešavanjima domena. Informaciju šta tačno treba da uneste za svaki od tipova prakiranja domena možete pronaći u FAQ sekciji svog AdCombo naloga. https://my.adcombo.com/#/help/faq (kliknite na “How to park domains?”).

 

 

  1. Kako dodati novi domen u AdCombo

1.Ulogujte se na vaš nalog: https://adcombo.com/

2. Iz menija sa leve strane, izaberite “Instruments” sekciju.

3. Kliknite na “Domains”.

4. Kliknite na dugme “New”.

5. Popunite polje ime i izaberite tip novog domena. Ako izaberete tip gate, nećete moći da izaberete konkretnu ponudu ili landing, jer se ovaj tip parkiranja domena odnosi na sve ponude u sistemu. Da biste koristili domen kao gate domen kao sistemski domen, označite i Flag “current”. Na kraju kliknite na dugme “Create”.

 

Ako želite parkirate domen za tip Prelanidng, izaberite ponudu i prelanding koji želite da koristite. Ne zaboravite da izaberete status: active. Ovako treba da izgledaju podešavanja:

NAPOMENA: za ponudu ili prelanding, treba da ukucate ID ponude ili prelandinga. Informacije o ID možete pronaći u opisu ponude.

 

Click “Create”. Done! Now you can use your own domain name while working with AdCombo offers. Kliknite na Create. I to je to. Sada možete koristiti sopstveni naziv domena za AdCombo ponude.

Ovako bi mogao izgledati vaš domen ako parkirate domen kao prelander:

1. Ako još uvek nemate domen, pročitajte kratko uputstvo za registraciju domena:

1. Izaberite neki od sajtova za registraciju domena. Na primer:

https://www.godaddy.com

http://www.register.com/

https://www.name.com/

https://register.hostgator.com/

https://domains.google/

Za primer ćemo koristiti GoDaddy: https://www.godaddy.com

2. Registrujte se.

3. Kliknite na ikonu profila i idite u “My Products” sekciju.

Kliknite na “Manage” kao na slici ispod.

4. Ukucajte ime domena koji želite da kupiti i pretražite da li je ovo ime domena slobodno ili ne. Nađite slobodnu varijantu imena i kupite je. Ovaj naziv domena će se pojaviti u listi “My domains”.

5. Otvorite “My domains”, izaberite domen koji želite da koristite za parkiranje i kliknite na ikoncu settings, sa desne strane. Zatim kliknite na “Manage DNS”.

 

Da biste identifikovali tip domena koji želite da parkirate u AdCombo, neophodno je uneti relevanti CNAME parametar u DNS podešavanjima. Ove parametere možete pronaći u FAQ sekciji vašeg AdCombo naloga: https://my.adcombo.com/#/help/faq (kliknite na “How to park domains?”), ili pitajte vašeg affiliate menadžera za ovaj podatak.  Vaša podešavanja bi trebalo da budu slična ovim:


Čestitamo, parkirali ste domen!

 

Una AdCombo
una@adcombo.com

Affiliate Manager at AdCombo

No Comments

Post A Comment