Cash-On-Delivery ponude – šta je to tačno?

Cash-On-Delivery ponude – šta je to tačno?

Jedna mnogih prednosti kod koje AdCombo pruža svojim affiliate marketerima je pristup ponudama sa Cash-on-Delivery modelom. Ako želite da maksimizirate prihode promovišući ove ponude, trebalo bi imati nekoliko stavki u vidu.

Šta je Cash-on-Delivery?

Pre nego što počnemo da razmatramo kako imati što veće prihode od cash-on-delivery ponuda, potrebno je definisati šta su one. Kod mnogih tradicionalnih affiliate programa, marketeru (affiliate-u) možda neće biti isplaćena komisija dok se prodaja ne finalizira i kupac primi proizvod.

Može, takođe, postojati period u kojem se transakcija nalazi na čekanju, kao što je na primer period dostave, ili period u kojem je moguće da kupac vrati poručenu robu. Ovo dovodi do odlaganja isplate komisije čak i do 60 dana ili više, u zavisnosti od vrste programa i proizvoda. Ali, cash-on-delivery ponude funkcionišu po suprotnom principu.

AdCombo cash-on-delivery ponude zasnovane su na drugačijem modelu odobravanja lidova. Umesto da se čeka na produženi period čekanja i razne administrativne začkoljice, konverizje na cash-on-delivery modelu se odobravaju čim potencijalni klijent/kupac odobri dostavu/kupovinu putem telefona. Ako se potencijalni kupac odluči za kupovinu i to potvrdi operateru call centra, konverzija će biti uspešna i affiliate-u će biti isplaćena komisija za ovu konverziju.

Ovaj model je izuzetno efektivan za affiliate marketere, jer omogućava izvanredne stope konverzije i visoku EPC stopu (zarada po kliku). Potencijalni kupac treba da potvrdi dostavu putem telefona operateru call centra i konverzija je odobrena. I to je to.

Targetirane landing stranice

Ne zaboravite da je cilj promocije da potencijalni kupac potvrdi narudžbu putem telefonskog poziva. Zbog toga je važno navesti kupca da ostavi tačan broj telefona na prodajnoj stranici.

Uzimajući sve ovo u obzir, svako bi želeo da ima optimizovane landing stranice koje će pospešiti prodaju i ubediti potencijalnog klijenta da želi da kupi proizvod ili uslugu koja se promoviše. Takva stranica bi trebala biti ubeđujuća, ali ne toliko da preoptereti potencijalne kupce. Neki marketeri imaju više uspeha sa jednostavnim, vizuelno privlačnim landing stranicama, dok drugi imaju više uspeha sa stranicama koje više podsećaju na prodajno pismo.

Bez obzira kakav pristup imate, bitno je imati call-to-action (“poziv na akciju”) funkciju primetnu na landing stranici. Dobro je i da se ovaj “poziv na akciju” pojavi više puta. Takođe je vrlo bitno da “poziv na akciju” omogući korisniku stranice da ovu akciju obavi što jednostavnije. Npr. ukoliko je stranica povezana sa postojećim VoIP ili Skype nalogom, to može bit prednost. Call-to-action može biti veliko dugme na sajtu sa porukom “Naruči ovde”.

I još jednom da napomenemo, konverzija je potvrđena kada kupac odobri dostavu putem telefonskog poziva, a kako bi call centar mogao uspešno da kontaktira kupca, potrebno je da uneti broj telefona bude ispravan. Dobra ideja je nagovestiti potencijalnim kupcima da ostave ispravan broj telefona.

Primer neispravnog unosa telefona: na ponudi za Srbiju, unet je broj telefona iz Hrvatske.

Najbolji izvori saobraćaja – traffic sources

“Ako ga sagradiš, on će doći”. Koliko god bismo želeli da verujemo u ovu frazu iz Polja Snova (američki film iz 1989-te), u realnom svetu ovo baš ne funkcioniše, a posebno ne u svetu affiliate marketinga. Ako želite da potencijalni kupci posete vašu landing stranicu, treba da smislite način kako da je njima i prikažete.

Ne postoji magični trik ili magični izvor saobraćaja. Ako i postoji, verovatno je sačuvan duboko u kovčegu podruma nekog top affiliate marketera. Sve se svodi na mnogo testiranja i optimizovanja, baziranih na raznim faktorima. Rad sa cash-on-delivery ponudama je zasnovan na istom principu.

Neki marketeri imaju najbolje iskustvo sa PPC marketingom, dok drugi preferiraju email marketing. Neki će radije odabrati marketing putem društvenih mreža. Poželjno je odlučiti se za onaj izvor saobraćaja u kojem već imate iskustva, uz stalno učenje o novim mogućnostima promocije.

U slučaju AdCombo, mnoge ekskluzivne i najbolje ponude targetiraju Tier-2 geografske lokacije. Ovo uključuje zemlje istočne Evrope, Južne Azije i Latinske Amerike. Prednost ovih GEO lokacija je velika mogućnost vođenja profitabilnih kampanja, uz manju i blažu konkurenciju, u poređenju sa onom iz Tier-1 GEO lokacija, kao što su SAD i zapadna Evropa.

Ovo znači i da će kupovina i bid za saobraćaj u ovim zemljama biti znanto niži i pristupačniji. Neke od marketing niša u AdCombo su proizvodi za gubljenje težine, proizvodi za poboljšavanje zdravlja i proizvodi za lepotu. U Tier-1 zemljama ćete platiti mnogo više za saobraćaj, zbog toga se savetuje manje iskusnim affiliate marekterima da prvo pokušaju sa Tier-2 GEO lokacijama.

Kako pratiti statistiku kampanja i distribuirati saobraćaj?

Nisi svi izvori saobraćaja isti i nikako ne bi trebalo trošiti budžet na izvore koji neće dovesti do konverzija. Ako ponuda targetira korisnike mobilnih telefona u Litvaniji, nije baš dobra ideja platiti za saobraćaj u Singapuru i slati ga na landing stranicu za Litvaniju. Ovde na scenu stupaju tzv. “trekeri” – softveri koji prate statistiku vašeg saobraćaja.

Već smo pisali o nekim softverskim opcijama za praćenje saobraćaja koje su dostupne na Internetu. Većina ovih softvera funkcioniše na mesečnoj ili godišnjoj pretplati. Postoje razni iznosi pretplata koje sa sobom donose više ili manje funkcija praćenja, u zavisnosti od iznosa pretplate, ali i potreba marketera. Veoma često je nemoguće voditi uspešnu kampanju bez dobrog trekera.

Na osnovnom nivou, trekeri mogu da daju uvid o posetiocima vaše landing stranice. Uz pomoć tracker-a možete saznati geografsku lokaciju posetioca, koji uređaj su koristili kada su kliknuli na link, koji pretraživač, i mnogo više. Ovi podaci mogu da se iskoriste za analizu posetioca, koji posetioci donose najviše konverzija (npr. može se ispostaviti da posetioci koji koriste Chrome na Android uređaju najčešće kupuju proizvod sa vašeg linka). Prateći ovakve podatke, može se definisati podgrupa posetioca koja ostvaruje najviše stope konverzije.

Distribucija saobraćaja – TDS (Traffic Distribution System), je napredna skripta za redirekciju. Ona omogućava detekciju podataka koje je tracker sakupio o posetiocima linka, i da distribuira saobraćaj u realnom vremenu, prema unapred definisanim parametrima. Na primer, možete preusmeriti posetioca na određenu landing stranicu, u zavisnosti od toga gde se ovaj posetioc nalazi. Posetioci u Rumuniji će dobiti landing stranicu prilagođenu rumunskom tržištu, dok će oni u Sloveniji videti landing stranicu prilagođenu toj zemlji. Ovo dovodi do bolje optimizacije i viših stopa konverzije, obzirom na to da ne dolazi do rasipanja saobraćaja.

TDS preobraća saobraćaj, deleći ga posetiocima prema unapred definisanim pravilima i kriterijumima koje ste podesili. Podesit pravila i TDS će napraviti odluku gde preusmeriti kog posetioca. TDS je neprocenjiv alat za ozbiljno bavljenje affiliate marketingom. Ulaganje u ovakva rešenja će se vrlo brzo povratiti, uz dobro targetiranje landing stranice i dobro postavljenja pravila redirekcije. Neki od poznatih TDS sistema su Keitaro i BossTDS (ukoliko radite sa mnogo izvora saobraćaja).

 

Upravljanje Cash Flow (tokovima novca) i ROI

Jedna od prednosti rada sa cash-on-delivery ponudama je što je vreme čekanja na konverziju znatno kraće nego kod drugi vrsta ponuda. Potencijalni kupac treba da popuni samo dva polja, da unese svoje ime i broj telefona) i sačeka poziv operatera. To je sve što je potrebno za konverziju, a vaš balans se uvećava čim kupac potvrdi dostavu proizvoda.

Dodatna pogodnost je ta što AdCombo vrši isplate dva puta nedeljno (putem Webmoney, Paxum, PayPal, ePayments, Payoneer ili wire transfer), što znači da će cash flow biti ekspeditivniji i efikasniji nego što ste možda iskusili sa drugim affiliate mrežama. Ovo takođe znači da možete da re-investirate svoje prihode u povećanje obima saobraćaja, optimizaciju landing stranica i usavršavanje TDS pravila.

Ukoliko uložite ovaj prihod u povećanje obima saobraćaja ili generalno u optimizaciju kampanje, tada se može očekivati i porast ROI,  uz strategiju povećanja obima koja se ispostavila kao odgovarajuća za vas. Ako na vrednost saobraćaja od $10 možete ostvariti prihod od $100, zašto ne biste od $100 napravili prihod od $1000 ili više?

Na kraju se krajeva, u affiliate marketingu se sve svodi na testiranje i prilagođavanje. Uspešni affiliate marketeri nikada ne prestaju sa adaptacijom, eksperimentisanjem i optimizacijom. Internet neće čekati da se vi priviknete na nove uslove. Iskoristite svaki raspoživi cent i investirajte u kampanju koji testirate.

 

Una AdCombo
una@adcombo.com

Affiliate Manager at AdCombo

No Comments

Post A Comment